Tämä blogi on pyhitetty lukuelämyksille. Koskettaville, jännittäville, ajattelemaan herätteleville tai muulla tapaa kiinnostaville.

torstai 5. elokuuta 2010

Muriel Barbery: Siilin eleganssi

*****

Tämä kirja kolahti. Kovaa. Sanoisin, että se on tarina elämän mielettömyydestä, mutta nautittavissa puitteissa. En kuitenkaan suosittele tätä kenellekään, joka inhoaa filosofiaa, tai joka ei tiedä siitä lukion peruskurssin vertaa. Silloin puolet tekstistä menee helposti yli. Yleensä vierastan liiallista sivistyssanojen käyttöä, mutta tässä se on tehty jotenkin... elegantin ironisesti.

Tykkäsin kovasti, ja lisäksi kirja herätti vastustamattoman halun juoda kuppi teetä ja syödä pala hyvää suklaata. Siis vain yksi pala, tämä täytyy hyödyntää! Tuntuu, kuin olisin oppinut tämän kautta elämään paremmin hetkessä, ja ottaa kaiken irti arjesta. Jotenkin kliseistä, tiedetään, mutta jotain tämä kirja minulle teki.

Siilin eleganssi kuuluu myös siihen harvinaiseen joukkoon, joka tulee joskus lähitulevaisuudessa kuulumaan kirjahyllyni vakiovarusteisiin. Luulen nimittäin, että kirja on parhaimmillaan pienissä erissä, luku kerrallaan palasteltuna, mutta en malttanut jättää sitä kesken kuin kerran. Kuuluu osastoon "lue luku ja ole hyvällä tuulella monta tuntia". Ja luvut eivät ole pitkiä... Pahan päivän varalle tämä siis on saatava, vaikka yleensä luen kirjan kerran ja se unohtuu. Suosin siis yleensä kirjastoa. :)

Haltioitunut
Neksunne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti