Tämä blogi on pyhitetty lukuelämyksille. Koskettaville, jännittäville, ajattelemaan herätteleville tai muulla tapaa kiinnostaville.

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

Päivi Alasalmi: Valkoinen nainen


****

Tämä kirja tarttui matkaani kirjaston uutuushyllystä, lähinnä kansikuvan ja tapahtumapaikan takia. Kun on kerran viettänyt Afrikassa hieman pidemmän aikaa kuin tavallisen lomamatkan verran, on todella mielenkiintoista nähdä kuinka muut niistä oloista kirjoittavat. Sinänsä mielenkiintoista, että se oli uutuushyllyssä, sillä julkaisuvuosi on 2008.

Täytyy myöntää, että kirja yllätti minut todella positiivisesti. En ole aikaisemmin törmännyt suomalaiseen kirjailijaan, joka kykenee yhtä kieroutuneeseen kertomukseen. Pakko myöntää, että arvailin loppuratkaisua etukäteen oikeaan suuntaan tiettyjen tekstissä olleiden vihjeiden perusteella, mutta en kuitenkaan läheskään kokonaan.

Afrikkaan sijoittuvat kuvaukset ovat hyvin uskottavia, varsinkin rikkaiden ulkomaisten kotirouvien ajanviettotapoja on realistisesti kuvattu. Uskokaa huviksenne, noin se menee! Ainoa miinus uskottavuuden puolesta tulee siitä, että eläinpuiston vartijan palkalla ei ehkä eletä sellaista elämää, mutta se ei ole ongelma juonen kannalta.

Tämän kirjan perusteella tulen lukemaan muutakin kyseisen kirjailijan tuotoksia jatkossakin, varmasti. Ja hurahdan uudestaan myös muihin Itä-Afrikkaan sijoittuviin kirjoihin. Sitä se Afrikka teettää. :)

Neksu

Kuva Savon sanomien sivuilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti