Tämä blogi on pyhitetty lukuelämyksille. Koskettaville, jännittäville, ajattelemaan herätteleville tai muulla tapaa kiinnostaville.

tiistai 20. heinäkuuta 2010

Ngugi wa Thiongo: Variksen velho

****

Tässäpä kirja, joka pitää otteessaan. Suomalaiseen korvaan eksoottisia nimiä on vaikea pitää muistissa, mutta kun niihin tottuu, on tarinaakin helpompi seurata. Ja sitä tarinaahan riittää, lähes 800 sivua. Voin lisäksi varoittaa, että teksti ei ole nopealukuista, mutta maksaa kyllä vaivan.

Satiirin käyttö kirjassa on uskomattoman loistavaa. Itse pidän mustasta huumorista sekä kaikenmaailman satiirista ja ironiasta, joten kirja oli oikein passeli valinta. Lisäksi Keniassa vietetyjen kuukausien jälkeen on jopa pelottavaa todeta, että tuo kaikki ei välttämättä olisi edes mahdotonta lähiseuduilla...

Teksti on aivan loistavaa ja juonenkäänteet uskomattomia. Tykkäsin siis. Tarina pyörii pääasiassa Kamitin ja Nyawiran ympärillä, he ovat alussa aivan tavallisia Abiririan kansalaisia. Pikkuhiljaa tarinaan sekoittuvat myös maan Valtiaan ja hänen hovinsa toilailut. Juonta ei pääse missään vaiheessa sanomaan tylsäksi.

Suosittelen luettavaksi jokaiselle, jota Afrikan kulttuuri kiinnostaa vähänkin. Mutta varatkaa ihmeessä aikaa tuohon lukuprojektiin!

Neksunne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti