Tämä blogi on pyhitetty lukuelämyksille. Koskettaville, jännittäville, ajattelemaan herätteleville tai muulla tapaa kiinnostaville.

sunnuntai 6. kesäkuuta 2010

Torey Hayden: Hiljaisuuden lapset


****

Tämä kirja ilmeisesti perustuu tositapahtumiin. Täysin suoraan sitä ei ainakaan lukemassani painoksessa sanota, mutta jostain syystä oletan niin. Kirjassa käsitellään kahden lasten psykiatrisen osaston potilaan ja yhden geriatrian osaston potilaan tarinoita heitä hoitavan psykologin eli Haydenin kautta.

Yksi tarinoista kertoo 9-vuotiaasta Cassandrasta, joka on siepattu yli kahdeksi vuodeksi kotoaan neljä vuotiaana. Häntä koskevat osat olivat omasta mielestäni kaikkein kiinnostavimpia, sillä etukäteen ei tekstin perusteella ainakaan pystynyt päättelemään mikä olisi hänelle avuksi.

4-vuotias Drake oli toinen lapsuuden valikoivasta puhumattomuudesta hoidettu potilas, ja hänen tilanteensa arvasin aika aikaisessa vaiheessa oikein. Tosin loppu oli hänenkin kohdallaan yllätys. Lisäksi kirjassa kerrottiin Gerdasta, joka oli vanhus, joka kärsi halvauksen jälkeisestä masennuksesta.

Kaikkia tarinoita yhdistää jollain tavoin kieroutunut suhde vähintään yhteen sukulaiseen, ja noiden suhteiden paljastuminen on myös tärkeä osa kirjaa. Olenkohan jotenkin sairaalloisen kiinnostunut ihmisten sosiaalisista suhteista, tai ainakin niiden vääristymistä..? :)

-Neksu-

Kuva www.bookplus.fi.

PS. Kirja oli minulla matkalukemisena välillä Jyväskylä-Espoo, ja sama takaisin. Oli juuri sopivan mittainen tuolle matkalle. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti